Duurzaam bouwen begint bij Ascentia Systems!

Magnesium oxide plaat

Magnesium oxide plaat nodig?

Bent u op zoek naar  een magnesium oxide plaat? Wilt u graag innovatief en duurzaam plaatmateriaal gebruiken voor een modulair bouwsysteem? Dan bent u bij Ascentia Systems aan het juiste adres. In de modulaire bouw is het juiste bouwmateriaal essentieel. Magnesium oxide plaat is duurzaam, brandwerend, zorgt voor lage gebruikerskosten en het leent zich perfect voor prefab bouwen. De magnesium oxide plaat is snel te monteren, circulair toe te passen en bijzonder innovatief. Bouwen op de bouwplaats is allang niet meer van deze tijd. Veel bouwprojecten worden in de werkplaats voorbereid en kant en klaar op de bouwplaats afgeleverd. Zo gaan ook wij te werk! Zeker met het oog op duurzaamheid en kostenbesparing doet deze manier van bouwen het goed. Met modulair bouwen bespaart u onder andere op logistieke kosten. In vergelijking met traditioneel plaatmateriaal levert een dunnere plaat dezelfde of betere prestaties. Vaak voldoet een plaat van circa 9 millimeter. Dat betekent dat de materiaa-l en transportkosten lager zijn. Zo wordt ook de totale CO2 uitstoot verminderd. Ons plaatmateriaal kopen is dus een milieuvriendelijke keuze.

Voordelen van een magnesium oxide plaat?

 • Snel en eenvoudig op te bouwen
 • Laag energieverbruik
 • Milieuvriendelijk
 • Volledig getest en Europees gecertificeerd
 • Zeer waterbestendig
 • Brandklasse A
 • Sterke en stabiele structuur
 • Uitstekende thermische prestaties en eigenschappen
 • Stillere leefomgeving
 • Verkrijgbaar in verschillende diktes en dus isolatie-eigenschappen
 • Maximale luchtdichtheid
 • Minder arbeidstijd
 • Alle gevelafwerkingen mogelijk

Mogelijkheden van een magnesium oxide plaat

Magnesium oxide plaat is voor verschillende doeleinden te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan muren, plafonds en vloeren. Maar ook gevels, meubels, daken en nog vele andere oppervlakken zijn te realiseren met dit duurzame plaatmateriaal. Wat betreft de afwerkingen zijn de mogelijkheden eindeloos, zo kunt u denken aan schilderwerk, tegelwerk, fineer, HPL of ander decoratie. Welke uitstraling u ook maar wilt, het is mogelijk bij een magnesium oxide plaat. Daarnaast is het materiaal eenvoudig te hergebruiken zodat het een goede keuze is bij circulair bouwen. De panelen worden eerst in onze werkplaats gemaakt en worden daar volledig getest en Europees gecertificeerd.

Ontdek de voordelen van een magnesium oxide plaat!

De magnesium oxide plaat wordt al jaren gebruikt om de eigenschappen van beton (voornamelijk als stabilisator) te verbeteren. De verbinding werd zelfs aangetroffen in de Chinese muur. De laatste jaren is het weer enorm populair geworden in ons land. Niet maanden tot jaren hoeven wachten tot er gebouwd kan worden maar de bouw kan gelijk beginnen zodra de panelen gemaakt zijn. Er zijn verschillende voordelen te noemen van magnesiumoxideplaten. Als u moet kiezen tussen een magnesium oxide plaat of gips dan is de keuze makkelijk gemaakt. Enkele voordelen van een magnesium oxide plaat ten opzichte van de gipsplaat: geen schimmelvorming (bevat geen karton, wat bij een gipsplaat wel het geval is), grotere stijfheid (zou drie keer beter bestand zijn tegen schokken dan gips), lagere dichtheid (magnesium is lichter dan aluminium), betere brandwerendheid en het is milieuvriendelijker. Wilt u weten wat magnesium oxide plaat voor uw woning kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

Ontdek onze panelen!

Maak een afspraak!

Ontdek onze SIPS panelen!

Openingstijden:
Ma - vri: 09.00 - 17.00 uur
Zat: 10.00 - 14.00 uur
Zon: gesloten

Hier komen keurmerken van aangesloten bedrijven waarbij we erkend zijn. Denk aan CBW erkend etc.

Ascentia Systems © 2021. Alle rechten voorbehouden.

Tegelhuys Altena © 2020. Alle rechten voorbehouden.