Duurzaam bouwen begint bij Ascentia Systems!

PIR platen

PIR platen nodig?

Zoekt u een manier om milieuvriendelijk en snel te bouwen? Dan bent u bij Ascentia Systems uit Dussen aan het juiste adres. Wij produceren PIR platen waarmee u heel snel een zeer energiezuinig en uiterst sterk skelet voor een woning, schuur en dergelijke kunt opbouwen. Wij hebben PIR platen doorontwikkeld tot zeer hoogwaardige SPT panelen met een zeer grote isolatiewaarde. In onze panelen zijn isolatie en draagkracht gecombineerd. Met hun sterke en stabiele structuur zijn ze bestand tegen alle weersomstandigheden. Het materiaal is zeer waterbestendig en brandvertragend (brandklasse A). Het gebruik van onze panelen is ideaal om snel en eenvoudig thermisch efficiënte, luchtdichte gebouwen te bouwen. Onze panelen zijn vrijwel overal voor te gebruiken, ze zijn geschikt voor binnen- en buitenmuren, voor daken, vloeren en voor utiliteitsbouw. Er kunnen huizen, tiny houses, chalets, schuren, zorgwoningen, dakkapellen en zelfs zwembaden mee gebouwd worden. Het maakt niet uit of uw voorkeur uitgaat naar een moderne of traditionele uitvoering, vrijwel elke stijl van bouwen is mogelijk. U kunt uw bouwwerk elke uitstraling geven die u wilt omdat de panelen op allerlei manieren afgewerkt kunnen worden. Kiest u voor steenstrips, stukwerk, hout, bamboe, kurk, composiet of steen? Het is allemaal mogelijk! Ook de binnenzijde kan direct afgewerkt worden.

Voordelen van PIR platen?

 • Snel en eenvoudig op te bouwen
 • Laag energieverbruik
 • Milieuvriendelijk
 • Volledig getest en Europees gecertificeerd
 • Zeer waterbestendig
 • Brandklasse A
 • Sterke en stabiele structuur
 • Uitstekende thermische prestaties en eigenschappen
 • Stillere leefomgeving
 • Verkrijgbaar in verschillende diktes en dus isolatie-eigenschappen
 • Maximale luchtdichtheid
 • Minder arbeidstijd
 • Alle gevelafwerkingen mogelijk

Ervaar de voordelen van PIR platen

Een bouwsysteem met PIR platen heeft vele voordelen. De bouwtijd is zeer kort omdat in de werkplaats alle panelen op maat worden gesneden en al voorzien worden van alle venster- en deuropeningen. Dat scheelt aanzienlijk in de arbeidskosten. Het werk kan altijd doorgaan omdat de platen weerbestendig zijn. Door de uitstekende isolatie zal uw energieverbruik aanmerkelijk lager worden en u woont comfortabeler in een huis met een gelijkmatige warmte en een maximale luchtdichtheid. Ook zult u ervaren dat uw leefomgeving stiller is omdat geluiden van buiten minder doordringen. PIR platen zijn in verschillende diktes en dus ook verschillende isolatie-eigenschappen verkrijgbaar.

Duurzame PIR platen

Het gebruik van PIR platen is milieuvriendelijk en duurzaam. Bij de verwerking komt geen CO2 vrij en onze panelen zijn volledig demonteerbaar en te recyclen. Het maatwerk zorgt voor een lage verspilling van materiaal en er blijft geen restafval achter op de bouwplaats. In een tijd van energiebesparing en duurzaamheid is vooral de hoge score op het gebied van isolatie van belang. Onze SPT platen zijn volledig getest en Europees gecertificeerd. Met onze panelen bouwt u duurzaam, energiezuinig, snel, veilig, gezond en betaalbaar. Wij hebben jarenlang ervaring op het gebied van paneelbouw. Als u nog vragen heeft staan wij u graag te woord.

Ontdek onze panelen!

Maak een afspraak!

Ontdek onze SIPS panelen!

Openingstijden:
Ma - vri: 09.00 - 17.00 uur
Zat: 10.00 - 14.00 uur
Zon: gesloten

Hier komen keurmerken van aangesloten bedrijven waarbij we erkend zijn. Denk aan CBW erkend etc.

Ascentia Systems © 2021. Alle rechten voorbehouden.

Tegelhuys Altena © 2020. Alle rechten voorbehouden.