Onze SIP-panelen hebben een kern van Elastopor®-H, een hardschuim uit de polyurethaan (PUR) familie. PUR staat voor Polyurethaan-isolatie en is een materiaal met een gesloten celstructuur en hoge isolatiewaarde. Polyurethaan wordt gemaakt door het vermengen van polyol en isocyanaat. Dit isolatiemateriaal is CFK-vrij en milieuvriendelijk.

Wat is PU-isolatie?

PUR maakt deel uit van PU-isolatie, een groep isolatiematerialen gebaseerd op PUR (polyurethaan) of PIR (polyisocyanuraat). Door hun gesloten celstructuur en hoge vernetingsdichtheid hebben deze materialen een goede hittestabiliteit, hoge druksterkte en uitstekende isolatie-eigenschappen. PU-isolatie heeft een zeer lage thermische geleidbaarheid van slechts 0,022 W/m.K, wat het tot een van de meest effectieve isolatiematerialen maakt voor diverse toepassingen.

PU-isolatie is thermisch zeer efficiënt en vereist minimale dikte voor maximale energie-efficiëntie in een gebouwschil. Het is ook extreem duurzaam, met een consistente prestatie gedurende de gehele levensduur van het gebouw, wat op lange termijn aanzienlijke energiebesparingen mogelijk maakt.

Milieuvoordelen van PUR-isolatie

Er bestaan veel mythes over de milieu-impact van PU-isolatie, aangezien het niet uit een natuurlijke bron komt. Echter, het biedt vele milieuvoordelen. Het heeft een uitstekende thermische efficiëntie, wat leidt tot optimale energiebesparing en lagere CO2-uitstoot. Op gebouwniveau heeft het een relatief lage milieubelasting, omdat het product meer dan 100 keer meer energie bespaart dan wordt gebruikt bij de productie ervan. PUR-isolatie is duurzaam, wat leidt tot langdurige prestaties en vermindert de noodzaak voor vervanging, waardoor hulpbronnen en energie worden bespaard. De minimale dikte van PUR-isolatie betekent een kleinere bouwvoetafdruk en minder landgebruik, met minder impact op de algehele constructie, zoals diepte van draadeinden, grootte van bevestigingen en structurele belasting. Bovendien vereist het lichtere en dunnere isolatiemateriaal minder transport, waardoor het aantal leveringen afneemt.

De voordelen van PUR-isolatie voor het milieu worden pas echt duidelijk wanneer het product in zijn geheel wordt bekeken, in de context van zijn eigenschappen en effectiviteit op lange termijn. PUR-isolatie bespaart aanzienlijk meer energie bij een vergelijkbare dikte dan bijna alle andere isolatiematerialen. Het is bestand tegen vocht, luchtinfiltratie en samendrukking, problemen die de thermische prestaties van andere isolatiematerialen kunnen aantasten. Omdat PUR-isolatie stijf is, zal het na verloop van tijd niet doorzakken of inzakken, wat de kans op koude plekken en koudebruggen vermindert en een hoge luchtdichtheid mogelijk maakt. De degradatie door veroudering is minimaal, waardoor het gedurende de levensduur van het gebouw op het gespecificeerde niveau blijft presteren en tientallen jaren energie bespaart.

PUR-isolatie heeft een zeer laag warmtegeleidingsvermogen en vereist slechts een minimale dikte voor de gewenste thermische efficiëntie. Dit optimaliseert het gebruik van ruimte en structurele eisen aan gebouwen, wat positief is voor het milieu. Onderzoek heeft aangetoond dat in gebouwen met een zeer laag energieverbruik deze “domino-effecten” een aanzienlijke invloed hebben op de algemene milieuprestaties van isolatiematerialen. PUR-isolatie heeft hierdoor een vergelijkbare of lagere totale milieu-impact in vergelijking met andere veelgebruikte materialen.

Openingstijden:
Ma - vri: 09.00 - 17.00 uur
Zat: 10.00 - 14.00 uur
Zon: gesloten

Hier komen keurmerken van aangesloten bedrijven waarbij we erkend zijn. Denk aan CBW erkend etc.

Ascentia Systems © 2024. Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden

Ascentia Systems © 2020. Alle rechten voorbehouden.