Duurzaam bouwen begint bij Ascentia Systems!

Besparen op de bouwkosten

Hoe kan ik met een SIP systeem besparen op de bouwkosten?

Met een SIP (Structural Insulated Panel) systeem kun je op verschillende manieren besparen op de bouwkosten.
Hier is een overzicht van de belangrijkste besparingen die je kunt realiseren:


1. Voorkomen van faalkosten:
Door de nauwkeurige productie van SIP-panelen worden fouten tijdens de bouw geminimaliseerd. Dit voorkomt dure correcties en herwerk, wat de totale bouwkosten verlaagt.

2. Lichtere funderingsvorm:
SIP-bouw wordt getypeerd als lichtbouw, waardoor er minder zware en dure funderingen nodig zijn. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de funderingskosten.

3. Arbeidskosten:
Door de hoge snelheid van bouwen met SIP-panelen, kan de bouw sneller voltooid worden met minder personeel. Dit leidt tot aanzienlijke besparingen op de arbeidskosten.


4. Snellere bouwdoorlooptijd:
De snelle bouwtijd zorgt ervoor dat een woning eerder opgeleverd kan worden. Dit kan resulteren in lagere financieringskosten en een snellere terugverdientijd voor investeerders.

5. Geen zwaar materieel nodig:
SIP-panelen zijn licht en hebben een hanteerbaar gewicht (bijvoorbeeld, een paneel van 145 mm dik weegt 15 kilo per m²). Dit elimineert de noodzaak voor zwaar materieel op de bouwplaats, wat kosten bespaart op het huren van zware apparatuur en het betalen van bedieningspersoneel.

6. Zekerheid in levering en verwerking:
Ascentia Systems verkoopt niet alleen SIP panelen maar een geheel SIP systeem bestaand uit constructieve elementen, verbindingselementen, verdiepingsvloeren, binnenmuren, constructieve calculatie en dampdoorlatende folie.


Alles voor het SIP casco wordt dus door één leverancier geleverd. Dit zorgt voor een gestroomlijnde logistiek en minimaliseert vertragingen of fouten bij de levering en installatie, wat tijd en geld bespaart.

7. Minder afval:
Door de industriële productie van SIP-panelen is er minder afval op de bouwplaats. Dit vermindert de afvalverwerkingskosten en draagt bij aan een duurzamer bouwproces.


8. Energiebesparing op lange termijn:
SIP-woningen hebben uitstekende thermische eigenschappen, wat resulteert in een lagere energierekening gedurende de gehele levensduur van de woning. Dit is een belangrijke kostenbesparing op lange termijn voor huiseigenaren.

Door deze voordelen te combineren, kan bouwen met SIP-systemen niet alleen de initiële bouwkosten verlagen, maar ook bijdragen aan lagere operationele kosten en een duurzame, energie-efficiënte woning.

Mantelzorgwoning in Dussen

Ontdek onze SIPS panelen!

Openingstijden:
Ma - vri: 09.00 - 17.00 uur
Zat: 10.00 - 14.00 uur
Zon: gesloten

Hier komen keurmerken van aangesloten bedrijven waarbij we erkend zijn. Denk aan CBW erkend etc.

Ascentia Systems © 2024. Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden

Ascentia Systems © 2020. Alle rechten voorbehouden.