Duurzaam bouwen begint bij Ascentia Systems!

Duurzaam totaalconcept

Duurzaam totaalconcept

Materiaalgebruik, isolatiewaarde, afvalproductie, CO2-uitstoot, gebruikte energiebronnen en hergebruik dragen allemaal bij aan de mate waarin iets duurzaam is. Bij iedere stap in het proces richting een energieneutraal bouwwerk houdt ASCENTIA de voetprint op aarde zo klein mogelijk. Sterker nog, met onze duurzame, energiezuinige en gezondere ontwerpbenadering voldoen we aan de kernbeginselen van het passief huis concept.

  • De SIPS panelen hebben een extreem hoge isolatiewaarde. Het bijbehorende verbindingssysteem zorgt voor een ononderbroken isolatiekern door alle muren en vloeren heen.
  • In het goed geïsoleerd bouwwerk van SIPS panelen kan een warmte terugwin installatie (WTW-unit met balans ventilatie en CO2 – en vochtmeting) het energieverbruik laag houden.
  • Warm water, koeling, verwarming en luchtreiniging komt van een warmwaterpomp en elektra wordt geleverd door zonnepanelen. Zelfs opslag is tegenwoordig mogelijk. Een bouwwerk kan hiermee volledig off-grid functioneren. Fossiele brandstoffen zijn niet meer nodig.
  • Een bouwwerk van SIPS panelen gaat minimaal 50 jaar mee en voldoet daarmee aan het bouwbesluit. Het gebruikte hout in de panelen heeft een FSC-keurmerk en de isolatiekern kan hergebruikt worden. Een bouwwerk kan zelfs gedemonteerd en elders weer opgebouwd worden.
  • In SIPS panelen zijn isolatie en draagkracht in één product gecombineerd. Ze worden computergestuurd (cnc) tot op de millimeter nauwkeurig fabrieksmatig vervaardigd en al voorzien van venster- en deursparingen. Door beide factoren blijft de afvalproductie zeer beperkt.
  • Het bouwsysteem van ASCENTIA komt op één vrachtwagen op de bouwplaats aan. Door hun gewicht en afmeting zijn de panelen snel en eenvoudig op te zetten. Volstaan kan worden met lichter – elektrisch – materieel. De beperkte verkeersbewegingen van arbeidskrachten en materieel zorgen voor een lage CO2 uitstoot. Ook de benodigde lichtere fundering geeft een CO2-reductie.

SIPS panelen met de ontwerpbenadering van ASCENTIA brengen een Passief huis binnen handbereik.

Ontdek onze SIPS panelen!

Openingstijden:
Ma - vri: 09.00 - 17.00 uur
Zat: 10.00 - 14.00 uur
Zon: gesloten

Hier komen keurmerken van aangesloten bedrijven waarbij we erkend zijn. Denk aan CBW erkend etc.

Ascentia Systems © 2024. Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden

Ascentia Systems © 2020. Alle rechten voorbehouden.