Duurzaam bouwen begint bij Ascentia Systems!

Hoge isolatiewaarde

Hoge isolatiewaarde

Voordelen van een goede isolatiewaarde

Het kiezen van isolatiematerialen met een hoge isolatiewaarde biedt meerdere voordelen:

1. Energie-efficiëntie en Kostenbesparing

  • Verminderde Energiebehoefte: Een gebouw met een goede isolatiewaarde verbruikt minder energie voor verwarming en koeling. Dit resulteert in lagere energierekeningen.
  • Lagere CO2-uitstoot: Minder energieverbruik leidt tot een vermindering van de CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een beter milieu.

2. Verbeterd Comfort

  • Constante Temperatuur: Goede isolatie zorgt voor een stabiele binnentemperatuur, zonder tocht en grote temperatuurschommelingen. Dit verhoogt het wooncomfort aanzienlijk.
  • Geluidsisolatie: Isolatiematerialen helpen ook om geluidsoverlast van buitenaf en tussen kamers te verminderen, wat bijdraagt aan een rustigere leefomgeving.

3. Duurzaamheid

  • Ecologische Voordelen: Een goed geïsoleerd gebouw heeft een kleinere ecologische voetafdruk door het lagere energieverbruik.
  • Duurzaamheid van het Gebouw: Door betere isolatie blijft de binnentemperatuur constanter, wat kan bijdragen aan een langere levensduur van het gebouw.

4. Waardevermeerdering van de Woning

  • Aantrekkelijker voor Kopers: Een goed geïsoleerd huis is comfortabeler, energie-efficiënter en onderhoudsvriendelijker, wat de waarde van de woning verhoogt.
  • Hoger Energielabel: Een woning met goede isolatie krijgt een hoger energielabel, wat gunstig is voor de marktwaarde.

5. Milieuvoordelen

  • Vermindering van Gas- en Stroomverbruik: Minder stoken en koelen betekent een lager verbruik van gas en stroom, wat goed is voor het milieu.
  • Bijdrage aan CO2-reductie: Door minder energieverbruik wordt de CO2-uitstoot verminderd, wat bijdraagt aan de bestrijding van klimaatverandering.

Isolatie-eigenschappen van SIP-panelen van Ascentia Systems

SIP-woningen hebben uitstekende thermische eigenschappen dankzij de geavanceerde SIP-panelen van Ascentia Systems. De thermische kern van deze panelen bestaat uit Elastopor H PUR-schuimisolatie, ontwikkeld door de wereldmarktleider BASF. Dit materiaal heeft een dichtheid van 50 kg/m³ en wordt tussen OSB-3 platen geïnjecteerd, wat zorgt voor een totale hechting. Elastopor-H, een polyurethaan-isolatie, staat bekend om zijn hardschuim met gesloten celstructuur en zeer hoge isolatiewaarde. Polyurethaan wordt gevormd door het mengen van polyol en isocyanaat, en het resultaat is een CFK-vrij en milieuvriendelijk isolatiemateriaal.

De Rc-waarde, die de warmteweerstand van een materiaal weergeeft, wordt uitgedrukt in m²K/W. Een hogere Rc-waarde betekent een betere isolatie, aangezien de warmtedoorgang meer weerstand ondervindt. De SIP-panelen van Ascentia Systems voldoen aan het Bouwbesluit met een muurdikte van slechts 145 mm, wat bovendien zorgt voor aanzienlijke ruimtewinst in de woning.

Dikte in mm Gewicht per m2 Paneel U-waarde Paneel Rc waarde
95 15 kg/m2 0,299 W/m2K 3,44 m2K/W
120 16 kg/m2 0,231 W/m2K 4.50 m2K/W
145 16,9 kg/m2 0,189 W/m2K 5.56 m2K/W
170 17,9 kg/m2 0,160 W/m2K 6.62 m2K/W
195 18,9 kg/m2 0,139 W/m2K 7.68 m2K/W
220 19,9 kg/m2 0,124 W/m2K 8.74 m2K/W

Ontdek onze SIPS panelen!

Openingstijden:
Ma - vri: 09.00 - 17.00 uur
Zat: 10.00 - 14.00 uur
Zon: gesloten

Hier komen keurmerken van aangesloten bedrijven waarbij we erkend zijn. Denk aan CBW erkend etc.

Ascentia Systems © 2024. Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden

Ascentia Systems © 2020. Alle rechten voorbehouden.