Duurzaam bouwen begint bij Ascentia Systems!

Architecten en aannemers

Architecten en aannemers hebben met het ASCENTIA systeem een bouwtechniek in handen waarmee vrijwel alle ontwerpen en bouwwerken te realiseren zijn. Niet alleen snel maar ook zeer duurzaam en bovendien relatief goedkoop. We zetten de mogelijkheden en voordelen op een rijtje:

1. Van ontwerp naar modulepakket

Het ontwerp van een architect wordt door ASCENTIA vertaald naar het ontwerpsysteem behorende bij de SIPS panelen. Dit levert een inzichtelijk beeld op van het oorspronkelijke ontwerp uitgewerkt in modulebouw. In het gewenste bestandstype ontvangt u niet alleen verschillende aanzichten van het bouwwerk, maar ook gedetailleerde tekeningen per wand, vloer en dak, zodat direct duidelijk is welk paneel waar moet komen. Het modulepakket levert de complete ruwbouw van een bouwwerk op.

Hetgeen inhoudt: Alle Sips panelen voor de binnen- en buitenmuren, de dakpanelen, deur en raam sparingen en verbindingsstukken die de panelen onderling verbinden.  Indien gewenst kunnen wij ook uw kozijnen en glas verzorgen.

Voor het gehele proces van ontwerp naar modulepakket heeft ASCENTIA slechts twaalf weken nodig, namelijk één tot twee weken voor de calculatie, vier tot zes weken voor het vertalen van het bouwkundig ontwerp in het ASCENTIA systeem en nog eens vier weken voor de productie en het transport. De ruwbouw kan er vervolgens in zes dagen staan en acht weken later kan het bouwwerk compleet afgebouwd zijn.

2. Brede toepasbaarheid en flexibiliteit in design

Het ASCENTIA systeem is geschikt voor vrijwel ieder ontwerp. Van traditioneel tot hypermodern. De panelen worden gebruikt voor woningen, scholen, gezondheidscentra, bedrijfsgebouwen, kantoren, schuren en aanbouwen. De thermische schil van SIPS panelen kan afgewerkt worden met baksteen, houten gevelbekleding, composietpanelen, steen, stucwerk en spuitkurk. Ieder bouwwerk krijgt zo een geheel eigen uitstraling. Daarnaast zijn architectonische kenmerken zoals complexe dakkapellen, ronde gevels of raampartijen mogelijk met het ASCENTIA systeem.

3. Lagere bouw- en arbeidskosten

SIPS panelen worden op de millimeter nauwkeurig fabrieksmatig vervaardigd en al voorzien van venster- en deursparingen. Dit maatwerk zorgt voor een lage verspilling en minder herstelwerkzaamheden. Door hun gewicht en afmeting zijn SIPS panelen zeer eenvoudig op te zetten, is er minder zwaar materieel nodig en kan volstaan worden met een relatief lichte fundering. Voor het eenvoudig aanleggen van waterleidingen en afvoeren zijn er speciale servicepanelen. Dit alles bij elkaar levert een sterke vermindering van de bouwtijd en de arbeidskosten op.

4. Eenvoudige constructie

Op basis van een constructietekening worden panelen op maat en genummerd op de bouwplaats afgeleverd. Dit maakt snelle verwerking mogelijk en zorgt voor minder afval op de bouwplaats. Voorafgaand aan de plaatsing worden op de vloer van de begane grond houten stelregels bevestigd. Het plaatsen van de verdiepingshoge panelen kan vervolgens – binnen de heersende Arbo regels – handmatig door twee personen gebeuren. De SIPS panelen zijn namelijk licht van gewicht en door hun breedte makkelijk hanteerbaar.

5. Isolatie en draagkracht in één bouwproduct

In SIPS panelen worden isolatie en draagkracht in één product gecombineerd. Wachten op materialen van verschillende leveranciers is er niet meer bij.

6. Ramen, hoeken, leidingen

Hoeken worden gecreëerd door de SIPS panelen op de kop te koppelen. De koppelstukken kennen dezelfde samenstelling als de panelen. Deur- en raamopeningen worden fabrieksmatig aangebracht, maar kunnen ook gerealiseerd worden door simpelweg delen van de sandwichpanelen achterwege te laten. Daarnaast kan er in een SIP paneel een smalle verticale sleuf gefreesd worden om de elektraleiding omhoog te brengen met een maximale lengte van 1200 mm en een verticale sleuf van maximaal 300 mm. Indien een niet constructieve HSB binnenwand wordt geleverd kunnen de leidingen hierin zonder beperkingen verwerkt worden.

7. Hoog thermisch rendement

SIPS panelen zijn verkrijgbaar in een reeks van diktes met U-waarden van 0,299 W/m2K tot 0,124 W/m2K. Daarmee zijn de SIPS panelen van ASCENTIA de meest efficiënte thermische SIPS panelen op de markt. Het verbindingssysteem zorgt voor een ononderbroken isolatiekern door alle muren, dak en vloeren heen. Koude plekken zijn hiermee verleden tijd en koudebruggen worden geminimaliseerd. Een bouwwerk dat voldoet aan de normen van een Passiefhuis behoort tot de mogelijkheden.

8. Schone, opgeruimde bouwplaats en weinig opslagruimte

SIPS panelen en de bijbehorende koppelstukken worden op maat aangeleverd. Daardoor is er geen restafval op de bouwplaats en blijven de afvalkosten beperkt. Omdat de bouwschil snel gerealiseerd kan worden is er weinig opslagruimte nodig en neemt het risico op diefstal af. Natte sporen op de bouwplaats blijven achterwege omdat het SIPS systeem geen metselwerk, baksteenlagen of andere natte bestanddelen kent.

9. CO2-reductie

De SIPS panelen komen als kant en klaar bouwpakket op één vrachtwagen op de bouwplaats aan. Door het verbindingssysteem en het gewicht en de afmeting zijn de panelen snel en eenvoudig op te zetten. Volstaan kan worden met lichter – elektrisch – materieel. De beperkte verkeersbewegingen van arbeidskrachten en materieel zorgen voor een lage CO2 uitstoot. Ook de benodigde lichtere fundering zorgt voor een CO2-reductie.

10. Geen oponthoud door weersinvloeden

De buitenstructuur van de SIPS panelen is oersterk en waterbestendig.  Daarnaast zijn de panelen licht van gewicht en door hun beperkte breedte makkelijk hanteerbaar. De combinatie van deze eigenschappen maakt dat de weersomstandigheden nauwelijks invloed hebben op de bouw. Bij regen, vorst en harde wind kan het werk gewoon doorgaan.

Openingstijden:
Ma - vri: 09.00 - 17.00 uur
Zat: 10.00 - 14.00 uur
Zon: gesloten

Hier komen keurmerken van aangesloten bedrijven waarbij we erkend zijn. Denk aan CBW erkend etc.

Ascentia Systems © 2024. Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden

Ascentia Systems © 2020. Alle rechten voorbehouden.