Duurzaam bouwen begint bij Ascentia Systems!

Plaatsing SIP Panelen

Plaatsing SIP Panelen

Het plaatsen van SIP panelen is eenvoudig en kan met lichtgewicht materiaal worden uitgevoerd. Het lichte gewicht van de panelen maakt het mogelijk om deze met twee personen te plaatsen. Het proces begint met het uitzetten van de stelregels. De SIP panelen worden op de fundering bevestigd op een onderregel, met daarbovenop een verbindingsregel. Op de onderregel wordt DPC-folie aangebracht tegen optrekkend vocht.

De installatie van de eerste panelen begint in een hoek. De bijgeleverde tekeningen geven aan hoe de opbouw van het SIP casco moet worden. Alle SIP panelen zijn genummerd en deze nummering is terug te vinden op de tekening. Tussen de verbindingsregel, splines en de SIP panelen wordt MCPU lijm aangebracht voor een optimale dichting van het systeem. De panelen worden onderling met een spline of, indien constructief nodig, met een volhouten balk aan elkaar verbonden. De spline bestaat uit twee lagen OSB-3 met daartussen een kern van Elastopor H PUR-schuimisolatie. Alle panelen worden onderling en aan de verbindingsregel geniet of gespijkerd.

Bij sparingen voor deuren of ramen wordt niet in de panelen gezaagd. In plaats daarvan worden sparingen gecreëerd door een opening tussen twee panelen te laten, waarbij een (verkort) boven- en onderpaneel tussen twee panelen van volledige hoogte worden geplaatst. Deze sparingen worden afgewerkt met volhout, waardoor direct een stelkozijn ontstaat voor het plaatsen van de kozijnen.

Na het plaatsen van alle panelen van een wand wordt aan de bovenzijde een verbindingsregel geplaatst om alle panelen met elkaar te verbinden. Zodra de buitenmuren zijn geplaatst, is het tijd om de binnenmuren te plaatsen. Deze kunnen bestaan uit SIP 95 mm panelen of HSB wanden.

Voor het creëren van een verdiepingsvloer wordt gebruik gemaakt van Posi-Joist. Deze worden geplaatst met hangers voor draagbalkophanging of worden aan de bovenzijde van de SIP panelen bevestigd. Bij levering wordt een Posi-Joist plan meegeleverd waarop staat aangegeven waar en hoeveel Posi-Joists geplaatst moeten worden. Voor de plaatsing van een tweede verdieping worden de stappen voor het plaatsen van de SIP panelen herhaald.

Dakpanelen worden op twee manieren geplaatst: overspannen van nok tot muurplaat over dragende gordingen, of parallel aan de lange muren van het gebouw, waar ze worden ondersteund door incidentele spanten, nokbalken en mogelijk gordingen. Alle benodigde gordingen, balken en spanten worden meegeleverd met het SIP systeem. De dakpanelen worden geplaatst met een lichte (elektrische) kraan.

Na het plaatsen van alle SIP panelen worden deze ingepakt met een dampopen folie. Wanneer alle kozijnen zijn geplaatst, is het SIP casco wind- en waterdicht en kan de afwerking van zowel de binnen- als buitenzijde beginnen.

Mantelzorgwoning in Dussen

Ontdek onze SIPS panelen!

Openingstijden:
Ma - vri: 09.00 - 17.00 uur
Zat: 10.00 - 14.00 uur
Zon: gesloten

Hier komen keurmerken van aangesloten bedrijven waarbij we erkend zijn. Denk aan CBW erkend etc.

Ascentia Systems © 2024. Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden

Ascentia Systems © 2020. Alle rechten voorbehouden.