Duurzaam bouwen begint bij Ascentia Systems!

Milieuvriendelijk en duurzaam

Milieuvriendelijk en duurzaam

SIP (Structural Insulated Panels) panelen van Ascentia Systems bieden aanzienlijke milieuvoordelen tijdens zowel de productie als de gebruiksfase. Hieronder wordt uitgelegd hoe deze voordelen worden bereikt:

1. Efficiënte Productie:

  • Off-site Productie: SIP panelen worden in een gecontroleerde fabrieksomgeving geproduceerd, wat de precisie verhoogt en het afval minimaliseert. Dit komt doordat de productieprocessen beter beheerst worden dan bij traditionele bouwmethoden op locatie.
  • Gebruik van CNC-machines: Bij Ascentia Systems in samenwerking met SIPS UK worden vijfassige CNC-machines ingezet om panelen met hoge precisie te zagen en te frezen. Dit zorgt voor minimale verspilling en maximaliseert het gebruik van reststukken, voor kleinere componenten zoals delen boven deuren of ramen.

2. Duurzaam Materialengebruik:

  • FSC, PEFC en SFI Gecertificeerd Hout: Het hout dat gebruikt wordt voor de buitenste lagen van de SIP panelen is afkomstig van duurzame bronnen. Dit garandeert dat het hout afkomstig is van goed beheerde bossen, wat bijdraagt aan de bescherming van het milieu.
  • Jong en Snelgroeiend Hout: Het gebruikte OSB (Oriented Strand Board) is gemaakt van jong en snelgroeiend hout. Deze bomen dragen bij aan een hogere zuurstofproductie en hun teelt op duurzaam beheerde plantages zorgt voor een minimale ecologische voetafdruk.
  • Veilige Isolatiematerialen: De isolatiekernen van SIP panelen, gemaakt van Elastopor®H PUR schuim, bevatten geen schadelijke chemicaliën zoals CFK’s, HCFK’s of formaldehyde. Ze stoten ook geen vluchtige organische stoffen (VOS) uit, wat zorgt voor een gezond binnenklimaat.

3. Thermische Efficiëntie:

  • Uitstekende Isolatie: SIP panelen bieden een hoge thermische efficiëntie door hun goed geïsoleerde kern. Dit zorgt voor luchtdichte en thermisch efficiënte bouwwerken, wat leidt tot lagere energiekosten voor verwarming en koeling. Dit vermindert op zijn beurt de CO2-uitstoot.
  • Hoge Rc Waarde: De uitzonderlijke isolatieprestaties van SIP panelen kunnen resulteren in een Rc waarde van meer dan 10,5 bij gebruik van een 245 mm paneel, hoewel dergelijke panelen meestal op speciaal verzoek worden geproduceerd vanwege de hogere kosten en complexiteit.

4. Gezond en Veilig Wonen:

  • Verminderde Infiltratie van Allergenen: De luchtdichte eigenschappen van SIP-panelen verminderen de penetratie van allergenen zoals pollen en stof. Dit is vooral gunstig voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.
  • Minder Vuil en Stof: Door de beperkte luchtinfiltratie komt er minder vuil en stof van buiten naar binnen, wat resulteert in een schoner en aangenamer leefmilieu.


Samengevat dragen SIP panelen bij aan een duurzaam bouwproces door efficiënt materiaalgebruik, gebruik van duurzaam geproduceerd hout, uitstekende thermische isolatie en een gezond binnenklimaat. Deze eigenschappen maken SIP panelen een milieuvriendelijke keuze voor zowel de bouwsector als voor eindgebruikers die streven naar een duurzame en energie-efficiënte woning.

Ontdek onze SIPS panelen!

Openingstijden:
Ma - vri: 09.00 - 17.00 uur
Zat: 10.00 - 14.00 uur
Zon: gesloten

Hier komen keurmerken van aangesloten bedrijven waarbij we erkend zijn. Denk aan CBW erkend etc.

Ascentia Systems © 2024. Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden

Ascentia Systems © 2020. Alle rechten voorbehouden.