Duurzaam bouwen begint bij Ascentia Systems!

Voordelen

Er zijn veel voordelen aan het bouwen met de SIPS panelen van ASCENTIA. We noemen er hieronder een aantal.

1. Snel bouwen

Aan de hand van constructietekeningen worden de SIPS panelen zeer nauwkeurig op maat gemaakt en al voorzien van alle venster- en deursparingen. Ze worden genummerd en als een kant en klaar bouwpakket aangeleverd op de bouwplaats. Door dit voorwerk, het gewicht, de afmetingen en het verbindingssysteem zijn de panelen zeer eenvoudig te monteren. De bouwschil staat meestal al binnen enkele dagen wind- en waterdicht op de bouwplaats.

2. Kostenbesparend

De lichtgewicht panelen kunnen met beperkt personeel en licht materieel geplaatst worden.

Dankzij het beperkte gewicht van de SIPS panelen kan volstaan worden met een relatief lichte fundering.

Voor het eenvoudig aanleggen van waterleidingen en afvoeren zijn er speciale servicepanelen.

Dit alles bij elkaar levert een sterke vermindering van de bouwtijd en dus van arbeidskosten op.

3. Slank bouwen, meer gebruikersoppervlakte

Met SIPS panelen wordt ruimte gewonnen. Door de steeds hogere isolatie eisen in het bouwbesluit worden isolatiematerialen steeds dikker. De combinatie van platen van OSB-3 met daartussenin Elastapor H PUR-schuimisolatie geven dunne panelen met een zeer hoge isolerende waarde. De binnenruimte van een woning, gebouwd met ASCENTIA panelen zal daardoor aanzienlijk groter zijn dan die van een traditioneel gebouwde woning, terwijl de woningen aan de buitenzijde identiek ogen. Ook wordt er dakruimte gewonnen, omdat spanten niet nodig zijn.

4. Geen oponthoud door weersinvloeden

De buitenstructuur van de SIPS panelen bestaat uit dikke platen van OSB-3 materiaal en is oersterk en waterbestendig.  Daarnaast zijn de SIPS panelen licht van gewicht (17 kg/m2) en door hun breedte van 60 cm makkelijk hanteerbaar. De combinatie van deze eigenschappen maakt dat de weersomstandigheden nauwelijks invloed hebben op de bouw. Bij regen, vorst en harde wind kan het werk gewoon doorgaan.

5. Milieuvriendelijk en duurzaam

Voor de productie van SIPS panelen wordt zeer weinig energie gebruikt en de hoeveelheid afval is veel kleiner dan bij traditionele bouwtechnieken. Bovendien zijn SIPS panelen volledig te demonteren en te recyclen.

Het bouwsysteem van ASCENTIA komt op één vrachtwagen op de bouwplaats aan. Voor het opzetten van de panelen is lichter materieel en minder arbeidskracht nodig dan bij traditionele bouwtechnieken. Door het kleinere aantal verkeersbewegingen dat dit met zich meebrengt, blijft de CO2 voetprint beperkt.

Door de hoge isolatiewaarde is een bouwwerk met het ASCENTIA systeem twee tot drie keer energiezuiniger dan een traditioneel gebouwde woning. Bovendien maakt de luchtdichte constructie dat veel minder stof, vuil en allergenen een huis binnendringen.

Ontdek onze SIPS panelen!

Openingstijden:
Ma - vri: 09.00 - 17.00 uur
Zat: 10.00 - 14.00 uur
Zon: gesloten

Hier komen keurmerken van aangesloten bedrijven waarbij we erkend zijn. Denk aan CBW erkend etc.

Ascentia Systems © 2024. Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden

Ascentia Systems © 2020. Alle rechten voorbehouden.