Duurzaam bouwen begint bij Ascentia Systems!

SIPS Panelen

Wat zijn SIPS panelen?

Een ASCENTIA paneel is een doorontwikkeld en zeer hoogwaardig SIPS paneel. SIPS staat voor Structural Insulated Panel systems; een superieur bouwsysteem met sandwichpanelen dat in opkomst is door de toenemende belangstelling voor industrieel en energiezuinig bouwen. SIPS panelen worden gebruikt voor de snelbouw. In een SIPS paneel worden isolatie en draagkracht in één product gecombineerd. Door de volledige verbinding van binnen- en buitenblad met een hoogwaardige isolatiekern gaan de eigenschappen van de verschillende materialen elkaar versterken. Er ontstaat zo niet alleen een dun en licht, maar vooral ook zeer energiezuinig en uiterst sterk skelet voor een woning, schuur, chalet of welk bouwproject dan ook.

ASCENTIA panelen

Onze ASCENTIA panelen komen uit het Verenigd Koninkrijk. Ze worden geproduceerd door SIPS UK, een fabrikant met dertig jaar ervaring in het vervaardigen van composietpanelen en andere producten. Aan het begin van de 21ste eeuw waren ze betrokken bij de productie van de eerste Structural Insulated Panel systems voor de bouwsector. Door goed te kijken naar onvolkomenheden in het eigen product én naar missers en valkuilen bij andere fabrikanten heeft SIPS UK de productie en de kwaliteit van de eigen SIPS panelen kunnen optimaliseren.

Alle panelen en toebehoren worden door SIPS UK in eigen huis geproduceerd. Gebruik van moderne slimme constructiemethoden (MMC) vormen de basis van de panelen van SIPS UK.

Constructie en verbindingssysteem

Een bouwtekening of ontwerp van een architect wordt door een constructeur vertaald naar het ontwerpsysteem behorende bij de SIPS panelen. Met de panelen en het bijbehorende verbindingssysteem wordt een compleet ruwbouw gerealiseerd.
SIPS panelen hebben een buitenstructuur van OSB-3 platen met daar tussenin een thermische kern van Elastopor H PUR-schuimisolatie. Isolatie en draagkracht zijn zo in één product gecombineerd.
SIPS panelen worden genummerd en als kant en klaar bouwpakket aangeleverd op de bouwplaats. Tekeningen met verschillende aanzichten van het bouwwerk maken direct duidelijk welk paneel waar gesitueerd moet worden.
SIPS panelen worden met speciale koppelstukken aan elkaar verbonden. De koppelstukken kennen dezelfde samenstelling als de panelen. Hierdoor ontstaat een ononderbroken isolatiekern door alle muren en vloeren heen. Voor verbinding van panelen en koppelstukken kan gekozen worden voor schroeven of voor nieten.

Technische specificaties

De buitenstructuur van een SIPS paneel bestaat uit twee 11 mm dikke platen van OSB-3 met een FSC-keur. OSB is gemaakt van naaldhout waarbij de vezels kruislings verlijmd zijn. Het materiaal kent vier kwaliteitsniveaus, waarvan de derde (OSB-3) gebruikt kan worden voor constructies in ruimtes met een luchtvochtigheid tot 80%. OSB is sterk, licht, relatief goedkoop en volledig te recyclen.

De thermische kern van een SIPS paneel is van Elastopor H PUR-schuimisolatie met een dichtheid van 50 kgm. Dit product is ontwikkeld door wereldmarktleider BASF. De kern van Elastopor wordt tussen de OSB-3 platen geïnjecteerd en biedt zo een totale hechting. Dit in tegenstelling tot andere SIPS panelen waarbij de harde schuimkern vaak verlijmd tussen de twee buitenplaten zit.

De SIPS panelen hebben een hoogte van 2700 mm en een breedte van 1200 mm of 600 mm.  De dikte van de thermische kern is bepalend voor het gewicht, de isolatiewaarde en de dikte van het uiteindelijke paneel. De SIPS panelen van ASCENTIA zijn te krijgen in vijf verschillende uitvoeringen. De respectievelijke waardes zijn terug te vinden in onderstaande tabel.

 

Dikte in mm Gewicht per m2 Paneel U-waarde Paneel Rc waarde
95 15 kg/m2 0,299 W/m2K 3,44 m2K/W
120 16 kg/m2 0,231 W/m2K 4.50 m2K/W
145 16,9 kg/m2 0,189 W/m2K 5.56 m2K/W
170 17,9 kg/m2 0,160 W/m2K 6.62 m2K/W
195 18,9 kg/m2 0,139 W/m2K 7.68 m2K/W
220 19,9 kg/m2 0,124 W/m2K 8.74 m2K/W

 

SIPS panelen zijn geschikt voor gebruik voor binnenmuren, gevels, daken en vloeren. Door de koppelstukken tussen de panelen ontstaat een ononderbroken isolatiekern door alle muren, vloeren en plafonds heen. Een bouwwerk dat voldoet aan de normen van een Passiefhuis behoort hierdoor tot de mogelijkheden.

Hoeken worden gecreëerd door de SIPS panelen op de kop te koppelen. De koppelstukken kennen dezelfde samenstelling als de panelen. Deur- en raamopeningen kunnen fabrieksmatig aangebracht, worden. 

Ontdek onze SIPS panelen!

Openingstijden:
Ma - vri: 09.00 - 17.00 uur
Zat: 10.00 - 14.00 uur
Zon: gesloten

Hier komen keurmerken van aangesloten bedrijven waarbij we erkend zijn. Denk aan CBW erkend etc.

Ascentia Systems © 2024. Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden

Ascentia Systems © 2020. Alle rechten voorbehouden.