Duurzaam bouwen begint bij Ascentia Systems!

Snel bouwen

Hoe snel staat een SIP-Casco?

SIP-gebouwen, oftewel gebouwen gemaakt van Structural Insulated Panels (SIP), bieden aanzienlijke voordelen op het gebied van bouwtijd en energie-efficiëntie. Door de snelle bouwtijd kunnen de kosten aanzienlijk worden verlaagd. Dankzij hun uitstekende isolerende eigenschappen helpen SIP-woningen de jaarlijkse verwarmingskosten te verlagen, waardoor de besparing al vanaf de eerste dag merkbaar is.

Aan de hand van constructietekeningen worden de SIPS panelen van Ascentia Systems zeer nauwkeurig op maat gemaakt en voorzien van alle venster- en deursparingen. Ze worden genummerd en als een kant en klaar bouwpakket aangeleverd op de bouwplaats. Door dit voorwerk, het gewicht, de afmetingen en het verbindingssysteem zijn de panelen zeer eenvoudig te monteren.

Een SIP-casco voor een woning varieert maar kan in slechts 7 tot 14 dagen worden opgebouwd, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte en complexiteit van het gebouw, de ervaring van de bouwploeg, en de specificaties van het project.

Hier zijn enkele algemene richtlijnen:


1. Voorbereidingstijd: De voorbereidingstijd, inclusief het ontwerpen, bestellen en leveren van de panelen, kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de wensen en de complexiteit van het project. Voorbereiding is bij Prefab altijd extra belangrijk omdat alles in de fabriek vervaardigd wordt. Daarom wordt er in de voorbereidingstijd extra tijd genomen zodat faalkosten laag blijven en de montagetijd zo kort mogelijk is.

2. Montagetijd: De eigenlijke montagetijd van een SIP-casco is meestal veel korter dan bij traditionele bouwmethoden. Dit snelle bouwproces maakt het mogelijk om de kosten en de overlast van langdurige bouwprojecten te minimaliseren.
Voor een gemiddeld woonhuis (bijvoorbeeld een eengezinswoning):

  • Klein project (tot 100 m²): 1-2 weken
  • Middelgroot project (100-200 m²): 2-4 weken
  • Groot project (meer dan 200 m²): 4-6 weken of langer, afhankelijk van de complexiteit

3. Weersomstandigheden: Weersomstandigheden kunnen invloed hebben op de bouwtijd. SIP-panelen kunnen meestal in verschillende weersomstandigheden worden geïnstalleerd, maar extreme omstandigheden zoals zware regen of wind kunnen vertraging veroorzaken.
Over het algemeen is een SIP-casco sneller te realiseren dan traditionele bouwmethoden vanwege de prefab-natuur van de panelen en de eenvoud van de montage.

Zelfbouwer

Zelfs voor handige zelfbouwers is het mogelijk om een SIP-casco te plaatsen. Ons team biedt uitgebreide ondersteuning met gedetailleerde installatiehandleidingen, werktekeningen en uitleg om ervoor te zorgen dat het bouwproces soepel verloopt. Hierdoor kunnen zelfbouwers met vertrouwen aan hun project beginnen en profiteren van de vele voordelen van SIP-gebouwen.

Mantelzorgwoning in Dussen

Ontdek onze SIPS panelen!

Openingstijden:
Ma - vri: 09.00 - 17.00 uur
Zat: 10.00 - 14.00 uur
Zon: gesloten

Hier komen keurmerken van aangesloten bedrijven waarbij we erkend zijn. Denk aan CBW erkend etc.

Ascentia Systems © 2024. Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden

Ascentia Systems © 2020. Alle rechten voorbehouden.