Funderingsmethodes voor SIP-panelen

Bij het plaatsen van SIP (Structural Insulated Panels) panelen zijn er diverse funderingsmethodes beschikbaar. Vanwege het lichte karakter van SIP-bouw, kunnen vaak lichtere funderingsvormen worden gekozen. De meest voorkomende funderingsmethoden zijn een betonnen plaatfundering en schroefpalen. De keuze voor de juiste fundering hangt af van het perceel waarop de woning wordt gebouwd. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een gespecialiseerd bedrijf, omdat de juiste funderingskeuze afhankelijk is van de geologische kenmerken van de grondsoort.

Een van onze klanten heeft het gehele proces van het bouwen van zijn woning vastgelegd en gedocumenteerd op YouTube. Hij heeft gekozen voor schroefpalen met een stalen frame. Het proces van het plaatsen van het stalen frame en het plaatsen van de SIP-vloer kunt u zien op zijn YouTube-kanaal “Alternatief Huis”.

Isoleren van de fundering

Bij gebruik van schroefpalen met een stalen frame worden hierop SIP-panelen geplaatst. Deze panelen zijn al geïsoleerd en hoeven daarom niet na-geïsoleerd te worden.

Bij een betonnen plaatfundering kan er gekozen worden voor warme of koude isolatie, wat betekent dat de isolatie onder of boven op de betonplaat wordt aangebracht. Het voordeel van isolatie bovenop de betonplaat bij vloerverwarming is dat de gehele betonplaat niet hoeft te worden opgewarmd. Hierbij wordt een isolatieplaat op de betonnen vloer geplaatst, waarop dan een (dunne) cementdekvloer wordt gestort waarin de vloerverwarming wordt verwerkt.

Als warme isolatie wordt toegepast in combinatie met SIP-panelen, betekent dit dat de SIP-panelen extra hoogte krijgen. Hierbij wordt de dikte van de isolatieplaat en cementdekvloer opgeteld bij de gewenste plafondhoogte.

Constructieve calculatie

Bij het SIP-systeem van Ascentia Systems is een constructieve calculatie van het SIP-casco inbegrepen. De constructeur zal technische berekeningen maken van de bovenbouw. Deze berekeningen zullen lijn- en puntbelastingen bevatten die verstrekt kunnen worden aan uw (hoofd)constructeur voor bijvoorbeeld het berekenen van de fundering.

Kostenbesparing

Door te kiezen voor een lichte funderingsvariant, kan er aanzienlijk bespaard worden op de funderingskosten in vergelijking met traditionele bouwmethoden.

Openingstijden:
Ma - vri: 09.00 - 17.00 uur
Zat: 10.00 - 14.00 uur
Zon: gesloten

Hier komen keurmerken van aangesloten bedrijven waarbij we erkend zijn. Denk aan CBW erkend etc.

Ascentia Systems © 2024. Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden

Ascentia Systems © 2020. Alle rechten voorbehouden.