Duurzaam bouwen begint bij Ascentia Systems!

Circulair bouwen

Circulair bouwen met Ascentia Systems!

Bent u op zoek naar een bedrijf voor circulair bouwen? Bent u op zoek naar een bedrijf dat direct voor u aan de slag gaat en met u meedenkt over een passend ontwerp? Zoekt u dan niet verder! Wij heten u van harte welkom bij Ascentia Systems in Dussen. Door onze jarenlange ervaring met circulair bouwen weten wij als geen ander wat wij voor u kunnen betekenen. Door gebruik te maken van onze panelen kunt u snel en eenvoudig bouwen. Dit scheelt u veel tijd en hierdoor kunt u zich al snel richten op de afwerking en inrichting van uw woning of pand. Wij bieden u graag onze jarenlange ervaring aan op het gebied van paneelbouw en SIP panelen. Vele bedrijven en particulieren gingen u al voor en bouwden milieuvriendelijke huizen en panden. Bent u benieuw naar ons aanbod en hoe wij te werk gaan? Wij nodigen u graag uit om een kijkje te nemen op deze website. Laat u verrassen door ons aanbod en plan een afspraak in. Onze medewerkers denken graag met u mee en vertellen u graag meer over de voordelen van circulair bouwen.

Voordelen van circulair bouwen!

 • Snel en eenvoudig op te bouwen
 • Laag energieverbruik
 • Milieuvriendelijk
 • Volledig getest en Europees gecertificeerd
 • Sterke en stabiele structuur
 • Uitstekende thermische prestaties en eigenschappen
 • Stillere leefomgeving
 • Verkrijgbaar in verschillende diktes en dus isolatie-eigenschappen
 • Maximale luchtdichtheid
 • Minder arbeidstijd
 • Alle gevelafwerkingen mogelijk

Circulair bouwen met onze unieke panelen

Zoekt u een bedrijf dat circulair bouwen kan toepassen? Ben u geïnteresseerd in circulair bouwen? Circulair bouwen is een vorm van duurzaam bouwen, waarbij de principes van circulariteit worden toegepast: producten worden na gebruik ingezet als grondstof voor nieuwe producten of materialen. Het doel is streven naar een wereld zonder afval. Een gebouw is circulair als bij de bouw en het beheer voorraden in een gesloten kringloop worden gehouden, zonder schadelijke uitstoot naar lucht, water en bodem. Dat is precies wat Ascentia Systems voor ogen heeft én in de praktijk brengt door met SIPS sandwichpanelen circulair te bouwen. SIPS staat voor Structural Insulated Panel Systems, die als constructieve lichtgewicht panelen perfect passen binnen het totaalconcept van Ascentia Systems. Wij richten ons op circulair bouwen en op passief bouwen en hebben hierin jarenlange ervaring. Bij passief bouwen wordt de warmte van zonlicht en warmtebronnen in huis zo goed mogelijk vastgehouden en de kou zo goed mogelijk buitengesloten. Niet alleen is bouwen met SIPS daarvoor geschikt, het is ook duurzaam, snel en voordelig. Al jaren is Ascentia Systems bezig met doorontwikkeling van de sandwichpanelen, om de wensen op het gebied van duurzaamheid en duurzaam bouwen te vertalen naar een praktische toepassing. Het resultaat is een snel, duurzaam skelet, een compleet afgebouwd huis met een klimaatsysteem tot zelfs voorzieningen voor het opwekken en opslaan van energie. Ascentia Systems werkt nauw samen met specialisten in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk bij productie, afbouw en klimaatbeheersing. Voor SIPS UK zijn wij overigens de exclusieve importeur en distributeur in Nederland en België.

Circulair bouwen met sandwichpanelen

Het gebruik van kwalitatief hoogwaardige sandwichpanelen bij het circulair bouwen in de snelbouw is relatief nieuw. Graag vertellen we u dan ook over de vele voordelen die deze panelen bieden voor circulair bouwen. In een SIPS paneel worden draagkracht en isolatie in één product gecombineerd. De verschillende eigenschappen van de materialen versterken elkaar door de volledige verbinding van binnen- en buitenblad met een hoogwaardige isolatiekern. Sandwichpanelen hebben een extreem hoge isolatiewaarde, waardoor een laag energieverbruik ontstaat. Een bouwwerk gebouwd is met SIPS sandwichpanelen gaat minimaal 50 jaar mee. Het hout in de sandwichpanelen heeft een FSC-keurmerk en bovendien kan de isolatiekern hergebruikt worden. De panelen worden computergestuurd vervaardigd en worden ook al voorzien van venster- en deuruitsparingen, waardoor de afvalproductie zeer beperkt blijft. Er zijn maar weinig vrachtwagen nodig om het SIPS naar de bouwplaats te brengen en slechts licht materieel om ermee te bouwen, wat een lagere CO2 uitstoot garandeert. Sandwichpanelen zijn volledig getest en Europees gecertificeerd en hebben maximale luchtdichtheid. Daarnaast creëert de sterke en stabiele structuur een stillere leefomgeving. Voor traditionele en hedendaagse gebouwen is circulair bouwen de toekomst. Met SIPS kan Ascentia Systems dit zeker aan. We passen SIPS toe bij huizen, schuren, tiny houses, chalets, op- of aanbouw, zorgwoningen en scholen. De gevelafwerking kent geen belemmeringen, dus steenstrips, stucwerk, hout, bamboe, kurk, composietpanelen en steen is toepasbaar.

Ontdek onze panelen!

Maak een afspraak!

Ontdek onze SIPS panelen!

Openingstijden:
Ma - vri: 09.00 - 17.00 uur
Zat: 10.00 - 14.00 uur
Zon: gesloten

Hier komen keurmerken van aangesloten bedrijven waarbij we erkend zijn. Denk aan CBW erkend etc.

Ascentia Systems © 2024. Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden

Ascentia Systems © 2020. Alle rechten voorbehouden.