Duurzaam bouwen begint bij Ascentia Systems!

Circulair systeem

Bouwen met een circulair systeem

Heeft u bouwplannen en staat duurzaamheid hoog in het vaandel? Dan is het bouwsysteem met SIP panelen van Ascentia Sytems uit Dussen de oplossing. Met onze SIP panelen kunt u bouwen volgens het circulair systeem. Bij een circulair systeem wordt duurzaam gebouwd waarbij alles in een gesloten kringloop wordt gehouden en er geen schadelijke stoffen vrijkomen. Onze SIP panelen zijn volledig demonteerbaar en te recyclen en er komt geen CO2 vrij bij verwerking. Op de bouwplaats blijft geen restafval achter omdat alle panelen in de werkplaats op maat zijn gesneden en al voorzien zijn van alle venster- en deuropeningen. Onze panelen scoren hoog op het gebied van isolatie wat in deze tijd van energiebesparing belangrijk is. Onze SIP panelen zijn doorontwikkelde en zeer hoogwaardige SIP panelen. SIP staat voor Structural Insulated Panel Systems; een bouwsysteem met sandwichpanelen. In onze panelen zijn isolatie en draagkracht in één product gecombineerd. Dit systeem is dun en licht, maar vooral ook energiezuinig en uiterst sterk en stabiel. De panelen kunnen gebruikt worden voor binnen- en buitenmuren, daken, vloeren en utiliteitsbouw.  Er worden onder andere huizen, schuren, chalets, tiny houses, op- of aanbouw en scholen, mee gebouwd.

Voordelen van bouwen met een circulair systeem

 • Snel en eenvoudig op te bouwen
 • Laag energieverbruik
 • Milieuvriendelijk
 • Volledig getest en Europees gecertificeerd
 • Sterke en stabiele structuur
 • Uitstekende thermische prestaties en eigenschappen
 • Stillere leefomgeving
 • Verkrijgbaar in verschillende diktes en dus isolatie-eigenschappen
 • Maximale luchtdichtheid
 • Minder arbeidstijd
 • Alle gevelafwerkingen mogelijk

Bouwen met een circulair systeem

Bouwplannen op basis van een circulair systeem? Bouwen met SIP panelen biedt verschillende voordelen. Omdat al het voorwerk al in de werkplaats is gedaan, kunnen de panelen op de bouwplaats snel opgezet worden. Dit betekent een korte bouwtijd, minder arbeidstijd en dus ook minder arbeidskosten. Met de uitstekende thermische prestaties en eigenschappen zal het energieverbruik laag zijn. Al onze panelen zijn volledig getest en Europees gecertificeerd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en hebben dus ook verschillende isolatie-eigenschappen. Een circulair systeem is veilig, duurzaam, energiezuinig en betaalbaar.

Alle bouwstijlen mogelijk met circulair systeem

Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van paneelbouw en kunnen vrijwel elke bouwstijl realiseren. Bouwen volgens een circulair systeem heeft net zoveel mogelijkheden als traditionele bouw. U kunt uw bouwwerk elke uitstraling geven die u maar wilt door de gevelafwerking. De gevel kan afgewerkt worden met steenstrips, steen, hout, bamboe, kurk, composiet platen of stucwerk. Door de maximale luchtdichtheid wordt de warmte gelijkmatig verdeeld. Ook zal de leefomgeving stiller zijn omdat geluiden van buiten gedempt worden. Wilt u snel, eenvoudig en duurzaam bouwen? Kies dan voor Ascentia Systems!

Ontdek onze panelen!

Maak een afspraak!

Ontdek onze SIPS panelen!

Openingstijden:
Ma - vri: 09.00 - 17.00 uur
Zat: 10.00 - 14.00 uur
Zon: gesloten

Hier komen keurmerken van aangesloten bedrijven waarbij we erkend zijn. Denk aan CBW erkend etc.

Ascentia Systems © 2024. Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden

Ascentia Systems © 2020. Alle rechten voorbehouden.