Duurzaam bouwen begint bij Ascentia Systems!

Isolatie plaat

Isolatie plaat nodig?

In een tijd van energiebesparing en duurzaamheid neemt de belangstelling voor bouwsystemen met isolatie platen steeds meer toe. Wilt u meer weten over bouwen met isolatie platen? Ascentia Systems uit Dussen heeft jarenlange ervaring op het gebied van paneelbouw. Wij hebben zelf een hoogwaardige isolatie plaat ontwikkeld, dat is ons SPT Paneel. Een SPT paneel is een doorontwikkeld SIP paneel of isolatie plaat. SIP staat voor Structural Insulated Panel systems; een bouwsysteem met isolatie platen dat in opkomst is. Met onze SPT panelen kunt u snel en eenvoudig een thermisch efficiënte, luchtdicht gebouw plaatsen. Deze panelen kunnen gebruikt worden voor binnen- en buitenmuren, voor daken, vloeren en voor utiliteitsbouw. Er zijn al vele huizen, schuren, chalets, zorgwoningen, scholen dakkapellen en zwembaden gebouwd met SPT panelen. U kunt net als bij traditionele bouw zelf de stijl bepalen; vrijwel alle stijlen zijn mogelijk. Zowel de buiten- als binnenzijde zijn afwerkingsgereed. De buitenzijden kunnen afgewerkt worden met steenstrips, stucwerk, hout, bamboe, kurk, composiet panelen of zelfs steen. De binnenzijde kan direct behangen of gestuukt worden.

Voordelen van een isolatie plaat:

 • Snel en eenvoudig op te bouwen
 • Laag energieverbruik
 • Milieuvriendelijk
 • Volledig getest en Europees gecertificeerd
 • Zeer waterbestendig
 • Brandklasse A
 • Sterke en stabiele structuur
 • Uitstekende thermische prestaties en eigenschappen
 • Stillere leefomgeving
 • Verkrijgbaar in verschillende diktes en dus isolatie-eigenschappen
 • Maximale luchtdichtheid
 • Minder arbeidstijd
 • Alle gevelafwerkingen mogelijk

Ervaar de voordelen van een isolatie plaat

Op zoek naar een kwalitatief hoogwaardige isolatie plaat? Een isolatie plaat van Ascentia Systems is licht en makkelijk te verwerken. Als ze op de bouwplaats aankomen kunnen ze direct geplaatst worden omdat al het voorwerk, zoals het op maat snijden en de deur- en vensteropeningen, al door ons is gedaan. De bouwtijd is hierdoor aanzienlijk korter wat lagere arbeidskosten tot gevolg heeft. De isolatie platen hebben een sterke en stabiele structuur en zijn bestand tegen alle weersomstandigheden zodat het werk altijd door kan gaan. Met de uitstekende thermische prestaties en eigenschappen zult u minder energie verbruiken. Door de maximale luchtdichtheid wordt de warmte gelijkmatig verdeeld en zijn er geen koude plekken meer wat het wonen heel comfortabel maakt. Ook zult u meer rust ervaren omdat geluiden van buiten minder doordringen.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Bouwen met isolatieplaten is duurzaam en milieuvriendelijk. Onze SPT panelen zijn volledig demonteerbaar en te recyclen en bij het verwerken komt geen CO2 vrij. Ook blijft er geen restafval op de bouwplaats achter. Onze isolatie platen scoren hoog op het gebied van isolatie. Onze isolatie platen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en dus ook verschillende isolatie-eigenschappen. Wist u dat u ook bestaande bebouwing kunt na-isoleren zodat uw energiekosten zullen afnemen? Alle panelen zijn volledig getest en Europees gecertificeerd. Ze zijn zeer waterbestendig en zijn brandvertragend (brandklasse A). Als u duurzaam, energiezuinig, veilig, snel en betaalbaar wilt bouwen, kies dan voor Ascentia Systems!

Ontdek onze panelen!

Maak een afspraak!

Ontdek onze SIPS panelen!

Openingstijden:
Ma - vri: 09.00 - 17.00 uur
Zat: 10.00 - 14.00 uur
Zon: gesloten

Hier komen keurmerken van aangesloten bedrijven waarbij we erkend zijn. Denk aan CBW erkend etc.

Ascentia Systems © 2021. Alle rechten voorbehouden.

Tegelhuys Altena © 2020. Alle rechten voorbehouden.