Duurzaam bouwen begint bij Ascentia Systems!

Sandwich wandpanelen

Sandwich wandpanelen nodig?

Ascentia Systems heeft jarenlange ervaring op het gebied van paneelbouw. Bent u geïnteresseerd in een bouwsysteem met sandwich wandpanelen? Wilt u snel, eenvoudig en energiezuinig bouwen? Dan bent u bij Ascentia Systems uit Dussen aan het juiste adres. Wij produceren speciale sandwich wandpanelen, namelijk onze SIP panelen. Dit zijn doorontwikkelde en zeer hoogwaardige isolatiepanelen. Isolatie en draagkracht zijn bij ons in één product gecombineerd. Het is een perfect systeem als u snel een thermisch efficiënt, luchtdicht gebouw wilt plaatsen. SIP wandpanelen zijn geschikt voor binnen- en buitenmuren, voor daken, vloeren en voor utiliteitsbouw. Er worden onder andere woningen, chalets, tiny houses, schuren, zorgwoningen en scholen mee gebouwd. Elke bouwstijl is mogelijk, of nu nu kiest voor traditioneel of modern. Met de gevelafwerking kunt u uw bouwwerk elke uitstraling geven die u wenst. Steenstrips, bamboe, stucwerk, hout, kurk, composiet panelen of steen; het is allemaal mogelijk.

Voordelen van sandwich wandpanelen

 • Snel en eenvoudig op te bouwen
 • Laag energieverbruik
 • Milieuvriendelijk
 • Volledig getest en Europees gecertificeerd
 • Sterke en stabiele structuur
 • Uitstekende thermische prestaties en eigenschappen
 • Stillere leefomgeving
 • Verkrijgbaar in verschillende diktes en dus isolatie-eigenschappen
 • Maximale luchtdichtheid
 • Minder arbeidstijd
 • Alle gevelafwerkingen mogelijk

Lagere energiekosten met sandwich wandpanelen

Zoekt u sandwich wandpanelen? Bent u geïnteresseerd in duurzaam, passief bouwen en zoekt u daarom sandwich wandpanelen? Bij Ascentia Systems hebben we jarenlange ervaring met het ontwikkelen, door ontwikkelen en vooral toepassen van sandwich wandpanelen in de snelbouw. Sandwich wandpanelen worden SIPS genoemd, SIPS betekent Structural Insulated Panel Systems. Deze sandwich wandpanelen zijn heel licht en passen als constructieve wandpanelen perfect binnen het concept van passief bouwen. In de sandwich wandpanelen worden draagkracht en isolatie gecombineerd in één product. Er ontstaat een perfect wandpaneel, waarmee we duurzaam kunnen bouwen en de algehele duurzaamheid kunnen vergroten. Niet alleen kan met de SIPS sandwich wandpanelen snel en voordelig gebouwd worden, ze kunnen overal voor worden gebruikt: huizen, schuren, chalets, tiny houses, op- of aanbouw, zorgwoningen en scholen  gerealiseerd worden. Vrijwel elke bouwstijl is mogelijk en dat geldt ook voor de gevelafwerking: steenstrips, stucwerk, hout, bamboe, kurk, composiet platen en steen kunnen allemaal gebruikt worden. Ascentia Systems werkt nauw samen met specialisten in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk bij productie, bouw en klimaatbeheersing. Voor SIPS UK zijn wij de exclusieve importeur en distributeur in Nederland en België.

Voordelen van sandwich wandpanelen

De sandwich wandpanelen van Ascentia Systems hebben veel voordelen. Een gebouw kan snel en eenvoudig thermisch efficiënt en luchtdicht gebouwd worden. De panelen worden gebruikt voor binnen- en buitenmuren, daken, vloeren en utiliteitsbouw en zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, waardoor ze verschillende isolatie-eigenschappen hebben. De sandwich wandpanelen hebben een extreem hoge isolatiewaarde, wat uw energierekening gunstig zal beïnvloeden, en gaan minimaal 50 jaar mee. Ze dragen het FSC-keurmerk voor het hout dat erin is verwerkt. De isolatiekernen van de sandwich panelen kan prima hergebruikt worden. Afval op de bouwplaats wordt beperkt, omdat de sandwich wandpanelen in fabriek computergestuurd gemaakt worden, waarbij ook meteen deuren- en vensteruitsparingen worden gemaakt. Ascentia Systems zorgt voor een lagere CO2 uitstoot tijdens de bouw door sandwich wandpanelen te gebruiken, omdat maar enkele vrachtwagens nodig is om de wandpanelen naar de bouwplaats te brengen. Ook is er slechts licht (bij voorkeur elektrisch) materieel nodig om te bouwen. Sandwich wandpanelen zijn volledig getest en Europees gecertificeerd. Ze hebben maximale luchtdichtheid. Daarnaast creëert de sterke en stabiele structuur een stillere leefomgeving, wat uw woongenot absoluut zal verhogen.

Ontdek onze panelen!

Maak een afspraak!

Ontdek onze SIPS panelen!

Openingstijden:
Ma - vri: 09.00 - 17.00 uur
Zat: 10.00 - 14.00 uur
Zon: gesloten

Hier komen keurmerken van aangesloten bedrijven waarbij we erkend zijn. Denk aan CBW erkend etc.

Ascentia Systems © 2024. Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden

Ascentia Systems © 2020. Alle rechten voorbehouden.