Duurzaam bouwen begint bij Ascentia Systems!

Sandwichpanelen

Sandwichpanelen voor snelbouw van Ascentia Systems

Heeft u belangstelling voor sandwichpanelen? Bent u op zoek naar sandwichpanelen omdat u snel en ook duurzaam wilt bouwen? Bent u geïnteresseerd in voordelig bouwen? U bent bij Ascentia Systems op de juiste plek! Ascentia Systems is een jong bedrijf, gevestigd in het Brabantse Dussen. Wij richten ons volledig op passief bouwen met behulp van sandwichpanelen. Hoe we dat doen? Wij maken gebruik van SIPS waarmee u duurzaam, snel en voordelig kunt bouwen. SIPS, voluit Structural Insulated Panel Systems, is een systeem met constructieve lichtgewicht panelen, die helemaal passen in het totaalconcept van Ascentia Systems. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat we met deze sandwichpanelen dé oplossing bieden aan iedereen die op zoek is naar een energieneutraal bouwsysteem. Al jaren is Erik de Waal, eigenaar van Ascentia Systems, bezig met doorontwikkeling van de sandwichpanelen, om wensen op het gebied van duurzaamheid en duurzaam bouwen te vertalen naar een praktische toepassing. Het resultaat is een snel, duurzaam skelet, een compleet afgebouwd huis met een klimaatsysteem tot zelfs voorzieningen voor het opwekken en opslaan van energie. Al veel klanten gingen u voor en zij bouwden met sandwichpanelen een prachtig duurzaam bouwwerk. Bent u de volgende om te gaan bouwen? Lees snel verder wat Ascentia Systems voor u kan betekenen!

Voordelen van sandwichpanelen

 • Snel en eenvoudig op te bouwen
 • Laag energieverbruik
 • Milieuvriendelijk
 • Volledig getest en Europees gecertificeerd
 • Sterke en stabiele structuur
 • Uitstekende thermische prestaties en eigenschappen
 • Stillere leefomgeving
 • Verkrijgbaar in verschillende diktes en dus isolatie-eigenschappen
 • Maximale luchtdichtheid
 • Minder arbeidstijd
 • Alle gevelafwerkingen mogelijk

Vele voordelen voor sandwichpanelen

Ascentia Systems is enthousiast over de superieure geïnjecteerde SIPS panelen. Deze sandwichpanelen zijn relatief nieuw en daarom staan mensen, die er nog nooit van gehoord hebben, wellicht sceptisch tegenover deze manier van bouwen. Laat ons u ervan overtuigen dat bouwen met sandwichpanelen uitstekend geschikt is om kwalitatief hoogwaardig te bouwen. Het bouwen gaat op een snelle manier, de sandwichpanelen zijn voordelig en het is een duurzame manier van werken. Ascentia Systems werkt nauw samen voor wat betreft de productie, de bouw en de klimaatbeheersing met specialisten in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk.  Voor SIPS UK zijn wij overigens de exclusieve importeur en distributeur in Nederland en België.

Duurzame sandwichpanelen

Hoe kan Ascentia Systems zich onderscheiden op het gebied van snelbouw en toch duurzaam bouwen? Een aantal zaken zijn hierbij van groot belang, zoals materiaalgebruik, isolatiewaarde, afvalproductie, CO2-uitstoot, gebruikte energiebronnen en hergebruik. Alles draagt bij aan de mate waarin iets duurzaam is. Richting een energieneutraal bouwwerk is het de missie van Ascentia Systems om de voetprint op aarde zo klein mogelijk te maken. Feitelijk voldoen wij met de sandwichpanelen binnen onze duurzame, energiezuinige en gezondere ontwerpbenadering aan de kernbeginselen van het passief huis concept.

Wat zijn SIPS sandwichpanelen?

Sandwichpanelen of SIPS panelen zijn panelen die door Ascentia Systems zijn doorontwikkeld tot zeer hoogwaardige SIPS panelen, die worden gebruikt voor de snelbouw. De sandwichpanelen staan garant voor een superieur bouwsysteem dat in opkomst is, door de toenemende belangstelling voor industrieel en energiezuinig bouwen. In een SIPS paneel worden isolatie en draagkracht in één product gecombineerd. Door de volledige verbinding van binnen- en buitenblad met een hoogwaardige isolatiekern gaan de eigenschappen van de verschillende materialen elkaar versterken. Er ontstaat zo niet alleen een dun en licht, maar vooral ook zeer energiezuinig en uiterst sterk skelet voor een woning, schuur, chalet of welk bouwproject dan ook. De sandwichpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en bijbehorende isolatie-eigenschappen.

Voordelen van sandwichpanelen

We noemen u graag de voordelen van de milieuvriendelijke sandwichpanelen, of SIPS panelen. De SIPS sandwichpanelen hebben een extreem hoge isolatiewaarde. Het verbindingssysteem dat bij de sandwichpanelen hoort zorgt voor een ononderbroken isolatiekern door alle muren en vloeren van het bouwwerk heen. In een dergelijk goed geïsoleerd bouwwerk van sandwichpanelen ontstaat een laag energieverbruik. Met een warmtepomp en zonnepanelen kan uw bouwwerk met sandwichpanelen optimaal en helemaal off-grid functioneren, want u heeft helemaal geen fossiele brandstoffen meer nodig. Een huis, of welk bouwwerk dan ook, dat gebouwd is met SIPS sandwichpanelen gaat minimaal 50 jaar mee. Daarmee voldoet het aan het bouwbesluit. Het hout in de sandwichpanelen draagt het FSC-keurmerk en bovendien kan de isolatiekern hergebruikt worden. Zelfs is het mogelijk een bouwwerk volledig te demonteren en ergens anders weer op te bouwen. In de sandwichpanelen worden isolatie en draagkracht gecombineerd in één product. De panelen worden computergestuurd (cnc) tot op de millimeter nauwkeurig fabrieksmatig vervaardigd en worden ook al voorzien van venster- en deuruitsparingen. Door deze beide factoren blijft de afvalproductie zeer beperkt. Een laatste groot voordeel is dat het bouwsysteem met sandwichpanelen met slechts enkele vrachtwagens naar de bouwplaats komt. Door het gewicht en afmetingen van de sandwichpanelen zijn ze snel en eenvoudig op te zetten met licht materieel. Het kleiner aantal verkeersbewegingen van arbeidskrachten en materieel zorgen voor een lage CO2 uitstoot en ook geeft de benodigde lichtere fundering een CO2-reductie. Sandwichpanelen zijn volledig getest en Europees gecertificeerd en hebben maximale luchtdichtheid. Daarnaast creëert de sterke en stabiele structuur een stillere leefomgeving.

Sandwichpanelen voor alles geschikt

Sandwichpanelen zijn de perfecte oplossing voor het snel bouwen van thermisch efficiënte, luchtdichte gebouwen, zowel traditionele als hedendaagse gebouwen. De panelen kunnen gebruikt worden voor binnen- en buitenmuren, voor daken, vloeren en voor utiliteitsbouw. Ascentia Systems gebruikt de sandwichpanelen voor allerlei toepassingen: huizen, schuren, tiny houses, chalets, op- of aanbouw, zorgwoningen en scholen. De sandwichpanelen kunnen afgewerkt worden met elke gewenste gevelafwerking, zoals steenstrips, stucwerk, hout, bamboe, kurk, composietpanelen en zelfs met steen.

Ontdek onze panelen!

Maak een afspraak!

Ontdek onze SIPS panelen!

Openingstijden:
Ma - vri: 09.00 - 17.00 uur
Zat: 10.00 - 14.00 uur
Zon: gesloten

Hier komen keurmerken van aangesloten bedrijven waarbij we erkend zijn. Denk aan CBW erkend etc.

Ascentia Systems © 2024. Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden

Ascentia Systems © 2020. Alle rechten voorbehouden.