Duurzaam bouwen begint bij Ascentia Systems!

Sandwichplaten

Sandwichplaten nodig?

Heeft u bouwplannen? Wilt u snel en eenvoudig bouwen? Dan zijn de sandwichplaten van Ascentia Systems uit Dussen precies wat u zoekt. Wij produceren SPT panelen, dit zijn doorontwikkelde en zeer hoogwaardige SIP sandwichplaten. SIP staat voor Structural Insulated Panel systems. Dit is een bouwsysteem voor energiezuinige snelbouw. SPT panelen zijn de perfecte oplossing voor het snel bouwen van thermisch efficiënte, luchtdichte gebouwen. In een tijd van energiebesparing en duurzaamheid is vooral de hoge score op het gebied van isolatie een belangrijke eigenschap. Onze panelen zijn breed inzetbaar. U kunt ze gebruiken voor binnen- en buitenmuren, voor daken, vloeren en utiliteitsbouw. Met onze panelen zijn al de meest uiteenlopende constructies gebouwd zoals huizen, tiny houses, chalets, zorgwoningen, schuren, scholen en zelfs zwembaden. Een groot pluspunt is dat vrijwel elke stijl van bouwen mogelijk is, of het nu traditioneel of hedendaags is. Met de gevelafwerking van uw keuze geeft u uw bouwwerk de gewenste uitstraling. De panelen kunnen afgewerkt worden met steenstrips, stucwerk, hout, bamboe, kurk, composiet en zelfs met steen. Ook met de afwerking van de binnenzijde kunt u direct aan de gang. U hoeft niet eerst gipsplaten of zo aan te brengen, maar u kunt direct gaan behangen of stuken.

Voordelen van sandwichplaten

 • Snel en eenvoudig op te bouwen
 • Laag energieverbruik
 • Milieuvriendelijk
 • Volledig getest en Europees gecertificeerd
 • Zeer waterbestendig
 • Brandklasse A
 • Sterke en stabiele structuur
 • Uitstekende thermische prestaties en eigenschappen
 • Stillere leefomgeving
 • Verkrijgbaar in verschillende diktes en dus isolatie-eigenschappen
 • Maximale luchtdichtheid
 • Minder arbeidstijd
 • Alle gevelafwerkingen mogelijk

Ervaar de voordelen van sandwichplaten

Het gebruikt van sandwichplaten biedt vele voordelen. Omdat de panelen in onze werkplaats op maat worden gesneden en worden voorzien van alle venster- en deuropeningen kunnen ze op de bouwplaats direct opgezet worden. De bouwtijd is aanmerkelijk korter en de arbeidskosten zijn beduidend lager. De panelen hebben een stabiele en sterke structuur en vormen een uiterst sterk skelet voor uw bouwwerk. Het werk kan altijd doorgaan, wat voor weer het ook is. Door de hoogwaardige isolatie en maximale luchtdichtheid wordt uw energieverbruik minder. Onze panelen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en isolatie-eigenschappen. Met de maximale luchtdichtheid zult u comfortabeler wonen door de gelijkmatige warmte omdat er geen koude plekken meer zijn. Ook zal het in uw woning aanmerkelijk stiller zijn omdat geluiden van buiten minder doordringen.

Duurzaam bouwen met sandwichplaten

Als u bouwt met SPT panelen dan bouwt u duurzaam. Onze sandwichplaten zijn namelijk volledig demonteerbaar en te recyclen. Bij de verwerking komt geen CO2 vrij en er blijft geen restafval achter op de bouwplaats. Alle panelen zijn volledig getest, brandvertragend (brandklasse A) en Europees gecertificeerd. Ascentia Systems heeft jarenlange ervaring op het gebied van paneelbouw. Wij kunnen elk bouwproject voor u realiseren. Duurzaam, energiezuinig, snel, veilig en betaalbaar bouwen doet u met de sandwichplaten van Ascentia Systems!

Ontdek onze panelen!

Maak een afspraak!

Ontdek onze SIPS panelen!

Openingstijden:
Ma - vri: 09.00 - 17.00 uur
Zat: 10.00 - 14.00 uur
Zon: gesloten

Hier komen keurmerken van aangesloten bedrijven waarbij we erkend zijn. Denk aan CBW erkend etc.

Ascentia Systems © 2021. Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden

Tegelhuys Altena © 2020. Alle rechten voorbehouden.