Wist u dat 40 tot 50% van de energieverbruik in uw gebouw besteed wordt aan verwarming en koeling?

De meest effectieve manier om dit energieverbruik te verminderen, is door middel van thermische isolatie en het minimaliseren van warmteverlies. Het SIP-cascosysteem biedt uitstekende thermische isolatie-eigenschappen, waardoor de kosten voor verwarming en koeling aanzienlijk lager zijn dan bij conventionele bouwmethoden.

Hoe werken SIP panelen bij aan het besparen op mijn energierekening?

Om te begrijpen hoe SIP-panelen hieraan bijdragen, is het belangrijk te weten hoe energie verloren gaat bij het verwarmen van een huis. Een huis verliest warmte op twee manieren:

1. Convectie door luchtlekkage: Wanneer lucht door kleine openingen in huis stroomt, neemt het warmte mee. Daarom moeten goed geïsoleerde woningen zo luchtdicht mogelijk zijn, en SIP panelen zijn hier bijzonder goed in. Ze zijn zelfs 15 keer luchtdichter dan traditionele bouwsystemen.

2. Geleiding door de muren: Warmte verplaatst zich door geleidende materialen en kan via de muren verloren gaan als deze niet voldoende geïsoleerd zijn. Traditionele isolatiemethoden richten zich vooral op het aanbrengen van isolatielagen op de muren. SIP-panelen lossen dit probleem op doordat ze uit massief schuim bestaan en geen holle wanden hebben om te vullen met isolatie.

Door zowel warmteverlies via geleiding als convectie aan te pakken, bieden SIP constructies een zeer efficiënte manier om huizen te isoleren en warmteverlies te voorkomen. Wanneer er minder warmte verloren gaat in een gebouw, kost het minder energie om de temperatuur op peil te houden, waardoor u het hele jaar door comfortabeler leeft.

Hetzelfde geldt voor het koelen van een huis: u wilt niet dat de luchtstroom warmte van buiten via convectie naar binnen brengt, en u wilt ook niet dat de warmte door de muren wordt opgenomen. Een goed geïsoleerde woning is een energiezuinige woning. SIP-constructie is de meest effectieve isolatiemethode die momenteel beschikbaar is, en daarom de beste keuze voor een duurzaam huis.

Hoe werken de thermische eigenschappen van SIP panelen?

De eerste stap naar energiebesparing is het verminderen van de energiebehoefte. SIP-panelen kenmerken zich door hoge isolatiewaarden, luchtdicht bouwen en minimale koudebruggen. Een gebouw met een casco van onze SIP-panelen verbruikt daardoor zeer weinig energie voor verwarming en koeling.

Luchtdichtheid:

Onze SIP-panelen hebben een Elastopor H PUR-schuimisolatie kern bestaande uit gesloten cellen, waardoor luchtstroom door het paneel onmogelijk is. Dankzij de unieke SIP-spline koppeling en zorgvuldige detaillering van de panelen ontstaat een luchtdichte schil. In tegenstelling tot constructies gevuld met minerale wol, zal de isolatie in deze schil niet verzakken, wat de luchtdichtheid van het casco gedurende zijn gehele levensduur garandeert.

Koudebruggen:

Ascentia SIP-panelen hebben een geïsoleerd koppelsysteem waardoor de isolatielaag niet wordt onderbroken. Dit resulteert in aanzienlijk minder koudebruggen in de buitenschil, wat de isolatiewaarde positief beïnvloedt. Koudebruggen ontstaan wanneer een materiaal met een slechtere thermische weerstand wordt gebruikt dan de rest van de constructie. Houten staanders, bijvoorbeeld, zijn constructieve koudebruggen en kunnen de isolerende prestatie van de constructie negatief beïnvloeden. Een veel voorkomend probleem bij Houten Skelet Bouw. Helaas kunnen niet alle koudebruggen worden voorkomen, vooral op plaatsen waar extra constructieve voorzieningen nodig zijn om extra puntlasten op te vangen of grote overspanningen te overbruggen kunnen houten of stalen staanders benodigd zijn.

Hoge thermische eigenschappen:

De thermische kern van een SIPS-paneel is gemaakt van Elastopor H PUR-schuimisolatie met een dichtheid van 50 kg/m³, ontwikkeld door wereldmarktleider BASF. De Elastopor-kern wordt tussen de OSB-3 platen geïnjecteerd en biedt zo een totale hechting. Elastopor®-H valt onder de PUR-familie, wat staat voor polyurethaan-isolatie, een hardschuim met een gesloten celstructuur en een zeer hoge isolatiewaarde. Polyurethaan bestaat uit polyol en isocyanaat, en wordt gevormd door het mengen van deze twee vloeibare componenten. Dit isolatiemateriaal is CFK-vrij en dus milieuvriendelijk.

Andere kostenbesparende voordelen:

  • Snellere bouw en lagere arbeidskosten: Bouwen met SIP-panelen biedt aannemers een kostenvoordeel door de snelheid van de bouw en lagere arbeidskosten. Dit resulteert in tijd- en geldbesparing. Door de hoge bouwsnelheid en het benodigde lagere aantal personeelsleden worden de arbeidskosten aanzienlijk verminderd.
  • Lichtgewicht constructie: SIP-panelen kunnen op bijna elke onderbouw worden toegepast dankzij hun lichte gewicht. Hierdoor kan de fundering minder zwaar worden uitgevoerd. De panelen worden geleverd in hanteerbare maten en gewichten, waardoor er geen zwaar materieel nodig is op de bouwplaats. Een paneel van 145 mm dik weegt slechts 16,9 kilo per m², en kan met een elektrische kraan geplaatst worden.
  • Verminderd afval: Door de industriële productie van SIP-panelen is er minder afval op de bouwplaats, wat de afvalkosten aanzienlijk vermindert.
  • Meer gebruiksoppervlakte: SIP-panelen combineren isolatie en draagkracht in één, waardoor een hoge Rc-waarde kan worden bereikt met een dun paneel. Dit levert meer gebruiksoppervlakte (GBO) op. Het “slank bouwen” met SIP-panelen kan bij een gemiddelde woning al snel 12% meer ruimtewinst opleveren, wat gelijkstaat aan de oppervlakte van een extra slaapkamer.
  • Verbeterde cashflow: Snellere voltooiing van projecten zorgt voor een betere cashflow, vooral bij huurwoningen of recreatiebungalows. Sneller bouwen betekent eerder inkomsten genereren.

 

Openingstijden:
Ma - vri: 09.00 - 17.00 uur
Zat: 10.00 - 14.00 uur
Zon: gesloten

Hier komen keurmerken van aangesloten bedrijven waarbij we erkend zijn. Denk aan CBW erkend etc.

Ascentia Systems © 2024. Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden

Ascentia Systems © 2020. Alle rechten voorbehouden.