Bent u op zoek naar een efficiënte en duurzame bouwmethode voor uw mantelzorgwoning?

Overweeg dan SIP-panelen (Structural Insulated Panels). Deze panelen combineren isolatie en draagkracht in één element, wat resulteert in slanke muren en een energiezuinige constructie.

Regels voor Mantelzorgwoningen

Bij het bouwen van een mantelzorgwoning gelden specifieke regels. Over het algemeen mag u een zorgwoning tot 100 m² vergunningsvrij plaatsen als er een zorgindicatie is. De totale toegestane oppervlakte van de mantelzorgwoning is inclusief de dikte van de buitenmuren. Dit betekent dat hoe dikker de muren zijn, hoe minder effectieve binnenruimte u overhoudt. Het is daarom aan te raden om zo slank mogelijk te bouwen om de beschikbare ruimte optimaal te benutten.

Voordelen van SIP-panelen

1. Meer Gebruiksoppervlakte

SIP-panelen bieden tot 12% meer bruikbare ruimte vergeleken met traditionele bouwmethoden. Dit komt doordat de muren veel dunner zijn.

2. Slanke Muren

Met een muurdikte van slechts 14,5 cm voldoen SIP-panelen aan het Bouwbesluit. Dit is aanzienlijk dunner dan de 45-60 cm die nodig is bij traditionele bouwmethoden, waardoor u meer binnenruimte overhoudt.

3. Efficiënte Isolatie

SIP-panelen bieden uitstekende thermische isolatie zonder de noodzaak van dikke isolatiepakketten. Dit zorgt voor een comfortabel binnenklimaat het hele jaar door.

4. Energiezuinig

De uitstekende isolatiewaarden van SIP-panelen helpen uw energiekosten aanzienlijk te verlagen. Uw woning blijft koel in de zomer en warm in de winter.

5. Constructieve Kracht

SIP-panelen combineren isolatie en draagkracht in één, waardoor een sterke en stabiele constructie ontstaat.

6. Snelle Bouwtijd

Doordat SIP-panelen prefab elementen zijn, kan de bouwtijd aanzienlijk worden verkort. Dit resulteert in minder overlast en een snellere oplevering.

7. Duurzaamheid

Bouwen met SIP-panelen is milieuvriendelijk door het lagere materiaalgebruik en minder bouwafval. Bovendien dragen de energiezuinige eigenschappen bij aan een kleinere ecologische voetafdruk.

Conclusie

SIP-panelen bieden een innovatieve oplossing voor de bouw van mantelzorgwoningen. Door de combinatie van slanke muren, uitstekende isolatie en snelle bouwtijd, zijn SIP-panelen een verstandige keuze voor wie op zoek is naar een efficiënte en duurzame bouwmethode. Met deze panelen geniet u van meer binnenruimte, lagere energiekosten en een snellere bouwproces.

Openingstijden:
Ma - vri: 09.00 - 17.00 uur
Zat: 10.00 - 14.00 uur
Zon: gesloten

Hier komen keurmerken van aangesloten bedrijven waarbij we erkend zijn. Denk aan CBW erkend etc.

Ascentia Systems © 2024. Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden

Ascentia Systems © 2020. Alle rechten voorbehouden.